Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μανώλης Κοντεκάκης

 
Ο γονέας Μανώλης Κοντεκάκης, Μηχανουργός, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που δέχτηκε να βοηθήσει με τις ξυλουργικές του ικανότητες, την προσπάθεια μας για την αναμόρφωση του χώρου της αποθήκης σε βιβλιοθήκη.
Αφού έγινε το πλάνο εργασιών, πήρε τα μέτρα του χώρου κι έβγαλε το σχέδιο της βιβλιοθήκης και των ξύλινων στοιχείων (ράφια, γραφείο υπεύθυνης βιβλιοθήκης, έδρα ανάγνωσης και περιμετρικά καθίσματα).
Αφού έγινε η εκπόνηση των σχεδίων, αυτά παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ο ενθουσιασμός μας αυξήθηκε, τα χαμόγελα πλήθυναν και η διάθεση για δουλειά εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Το επόμενο βήμα ήταν να προχωρήσουμε στην προμήθεια και παραλαβή της απαιτούμενης ξυλείας, η οποία έγινε δωρεά από την εταιρεία “TIMBERSA - A. ΣΑΧΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕΕ” που εδρεύει στην λεωφόρο Καραμανλή Κωνσταντίνου 190, Τ.Κ. 13672, στις Αχαρνές Αττικής, για να ξεκινήσουν οι κατασκευές.

Ο Μανώλης συμμερίστηκε τη χαρά μας και ανέλαβε εργασίες, εθελοντικά, μετά το Γιώργο Εφραιμίδη. Ο Μανώλης  ερχόταν, ενόσω πατέρας τριών παιδιών με αυξημένες υποχρεώσεις, απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα για δύο μήνες  αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο του για τη σχολική μας κοινότητα.

Όλοι μείναμε άφωνοι με τη δουλειά του Μανώλη που το μόνο που κατέχει σε ξυλουργικές εργασίες είναι το μεράκι και η δεξιοτεχνία.
 
Ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την κατασκευή/βαφή των ξυλουργικών της βιβλιοθήκης μας (με την υποστήριξη των γονέων Νίκο Α., Νίκο Ε., Κώστα Σ., Δημήτρη Τ., 'Ελενα Α.) με μοναδικό του όφελος τη χαρά που πρόσφερε σε γονείς, μαθητές και δασκάλους γι’ αυτό το σπουδαίο έργο. Ήταν φοβερό με πόση αφοσίωση  δούλευε το κάθε κομμάτι και ο ενθουσιασμός του όταν μας παρουσίασε το έργο του.

Ο ίδιος είπε: Χαίρομαι πολύ που η βιβλιοθήκη θα μείνει για πάντα στο σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος φιλικός στα παιδιά και θα χαρώ ακόμη περισσότερο εφ’ όσον αξιοποιηθεί όπως του αξίζει.

Σύνταξη & Επιμέλεια Κειμένων: Νένα Κουγιουμτζίδου & Κυριακή Κορμά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου